#FIND_US – Expoziție în memoria fotografilor din Colectiv

www.bogdanzop.com

Despre Colectiv nu mai are sens sa dezbatem despre ce a fost, cum a fost, de ce a fost. Oricum prietenii nostri care si-au dat viata acolo nu se vor intoarce, artistii ce eram acolo sa redea in viziunea lor un spectacol mult asteptat nu vor mai putea face asta…

Nu ramane decat datoria noastra sa nu ii uitam, sa le pastram o amintire pozitiva si sa ii comemoram fiecare in felul sau si asa cum si-au fi dorit fiecare dintre ei.

Astfel, colegii de breasla ai fotografilor de concert ce nu mai sunt printre noi s-au reunit pentru a le face acestora si celor care inca sunt prin spitale si se lupta sa isi recapete puterile, talentul cunoscut si vazut. Si asa a luat nastere expozitia foto #FIND_US, ce reuneste fotografii ale fotografilor ce au fost prezenti in seara cu pricina, dar si a celorlalti fotografi de concert, care majoritatea trebuiau sa fie si ei acolo dar au fost prezenti la alte job-uri / alte concerte.

Expozitia a avut verisajul Sambata 12 decembrie  la ora 14:00, moment la care personal am lipsit fiind prezent la parastasul unuia dintre fotografi, prietenul nostru bun Alex Chelba.

Sunt afisate peste 200 de fotografii de concert, cele mai bune din cele mai bune.

Selectia pentru Alex Chelba am facut-o personal, si a fost dificil – mi s-au cerut 10 cadre , am trimis 20. Nu aveam cum sa tai, nu aveam cum sa stiu ce ar fi vrut Alex sa expuna.

Observand fotografiile celor ce au fost prezenti la momentul inaugurarii, printre care si Sorin Voicu , am fost bucuros sa vad ca vizitatorii nu au fost putini, prezenta a fost si presa si astfel scopul acestei expozitii a fost atins.

Noi, prientenii apropiati ai lui Alex Chelba, am ajuns dupa 2 ore aproximativ, insa oamenii continuau sa vina, vizionau, plecau si mai tristi. Plecau tristi pentru ca observau talentul ce a fost irosit,  observau ce oameni speciali a pierdut Romania. Asa suntem si noi, nu ne revenim, in ciuda faptului ca suntem obligati sa ne vedem mai departe de viata, nu ne revenim.

De fapt, nici nu realizam ca ei nu mai sunt printre noi. Am acceptat ideea, stim ce inseamna, le-am vazut trupurile neinsufletite cum coborau in pamant, insa nu realizam. Ne mai trezim la realitate cand luam telefonul si vrem sa ii sunam sa ne imprumute un obiectiv, sa bem o bere, sa ne criticam fotografiile…

Revenind la expozitie, aceasta poate fi vizionata in continuare  pana pe 28 decembrie la ARCUB GABROVENI Strada Lipscani, 86-88 Bucuresti, iar programul este:
luni – joi orele 14:00 – 22:00
vineri – duminică orele 12:00 – 22:00

Mai multe detalii puteti afla si de pe pagina evenimentului oficial .

De asemenea, se va organiza o licitatie in scopuri caritabile – informatii gasiti de asemenea pe pagina evenimentului.

Fotografiile au fost realizate cu Canon EOS 5D Mark III + Sigma 35mm f/1.4 Art + Canon 15mm f/2.8 fisheye.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *