Inspiratie: Chase Jarvis 1

chase 1

Dintotdeauna am considerat că pentru a evolua ca și fotograf este bine să fim la curent cu ce fac alții, cu ce fac cei care acum sunt în punctul în care noi tindem să ajungem și mai ales cum au făcut să ajungă acolo. Asta nu înseamnă că trebuie să le copiem ideile, creațiile sau pașii, dar luând la cunoștință ceea ce au făcut ei, mai ales greșelile, vom putea evita unele dintre ele și poate să avem o evoluție constantă.

Eu sunt pasionat de fotografia de acțiune, nu mai este nici un secret în acest fapt. Iar încă din primele momente de când am descoperit această arie a fotografiei, am cautat să văd cine sunt cei ce excelează și care au dus la un alt nivel acest domeniu. Și astfel l-am descoperit cu probabil 8-9 ani în urmă pe Chase Jarvis.

 

 

Chase Jarvis este un fotograf din Seattle care a reușit să exceleze într-o arie cam inexistenta in Romania: fotografia de acțiune comercială – mai exact fotografiază pentru brandurile mari de echipamente de sport, băuturi ce se asociaza cu sportul si orice implica brand de sport/acțiune. Și o face la nivelul cel mai înalt posibil și pe bugete ce în Romania nu o să le vedem în deceniile ce urmează.
Și nu, nu face doar fotografie de acțiune, face si portrete mișto si multe alte lucruri ce pot fi vazute pe site-ul său www.chasejarvis.com


© Chase Jarvis

Chase a prins gustul Social Media încă de pe vremea când noi nu știam că există Facebook sau alte retele de socializare (posibil să exagerez), și s-a folosit de aceste unelte să ajungă foarte ușor și repede cunoscut și viral și astfel a devenit etalon pentru acest segment.

© Chase Jarvis

Tot el este cel ce a creat bine-cunoscuta platformă CreativeLive și astfel a dat sansa fotografilor de pretutindeni să ia parte la workshopuri ce aveau loc în celalalt capăt al pământului în direct, cu posibilitatea de a participa cu întrebări și opinii, si bineînțeles ulterior să fie descarcate contracost. Această platformă s-a dezvoltat și în momentul de față este cea mai bogata în materie de tutoriale, workshop-uri video înregistrate și tot ce îți poți imagina în materie de foto/video.

Scrie foarte mult pe blogul său și împărtășește fiecare experiență fotografică și nu numai.

© Chase Jarvis
facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Inspiratie: Chase Jarvis