Vacanța cu snowboard-ul – excursie organizată sau gașcă restrânsă?

G

De aproximativ 8 ani m-a prins această nebunie numită snowboarding. Din acel moment, vară de vară când toți sunt fericiți si merg la mare si la soare si la prea multa căldură, eu stau și mă uit la filmulețe cu snowboarding, revăd pozele şi filmarile din iarna anterioară şi visez la zăpadă.

Încă de la început, lucrurile s-au legat în așa fel încât să reușesc să merg în străinătate să mă dau. Practic după două zile de România ( Bușteni și Predeal) am alunecat frumos în Austria(Ischgl). Și de-alungul anilor, au urmat Italia (Livigno), Franța ( Alpes d’Huez) și ultimele două ierni Bulgaria (Bansko).

Iar experiențele au fost mixte: ba cu gașcă de prieteni (Austria, Italia, Bulgaria), ba cu excursii organizate (Franta si Bulgaria). 

În ambele cazuri sunt avantaje și dezavantaje, însă eu tot timpul am pus pe primul loc datul efectiv pe pârtie și am vrut de fiecare dată să îmi împing limitele si bineînțeles să le depășesc. Însă în grupurile mele de prieteni s-a nimerit de fiecare dată să fiu cel mai kamikadze (ca să nu zic cel mai bun 😛 ) și astfel aveam două opțiuni: ori mă dau singur și în ritmul meu, ori stau cu prietenii mei si astfel cobor 5 minute, aștept 10, mai cobor 10 – beau o cafea și tot asa. Și m-aș da singur fără nici o problemă, însă nu o să mă aventurez niciodată într-o pădure în care nu am mai fost si dacă nu e cineva care sa ma facă să mă dau mai tare probabil nu o să o fac.
Și astfel am ajuns și la excursiile organizate. Avantajul mare al acestor excursii e ca nu mai ești cu 8-10 persoane, ești cu 40-45, cam câte încap într-un autocar, și din 45 de persoane sigur se găsesc vreo 2-5-10 rideri care să fie la fel de nebuni ca tine… sau mai.

Iar acest lucru l-am experimentat din plin anul ce a trecut, când m-am alăturat băieților de la Funcamp.ro. Cine sunt ei? Niște băieți și fete care au simțit și ei nevoia de o gașcă mai mare și au zis de ce să nu își facă una? Și astfel de niște ani buni organizează câte o ieșire de o săptămână în Bansko.

Pregatindu-ne de POWDEEER

Si…. POWDER-ul

Și o sa continui să mă refer strict la datul cu placa. Cu era de așteptat, din 40 de persoane, vreo 10 nebuni care aveau un singur scop: să nu se dea pe pârtii (mult prea mainstream și aglomerat). Și cum ei deja mergeau de ceva ani prin Bansko, deja cunoșteau toate secretele stațiunii, ce pot fi reprezentate printr-un singur cuvânt: POWDER … de fapt două: MUUUULT POWDER. Și astfel zi de zi am străbătut toate pădurile și văile Bansko-ului si am înțeles acum de ce ei reveneau an de an aici.

În acest filmuleț am pus eu cap la cap cele 7 zile și bineînțeles că și anul acesta mă voi alătură lor.

Pe lângă multă zăpadă și dat se pot adăuga: seară de seară distracție, ieșit în oraș, ieșit la masă, mers la bălăceală și cam tot ce va puteți imagina în materie de distracție (în caz ca nu mergeți neapărat pentru ski sau snowboard).

Și pentru că lumea a aflat ce mișto e în FunCamp locurile s-au ocupat foarte repede și cei din conducere au pus la cale și o a doua ieșire în martie.

 

In fiecare zi se da adunarea generala si se ia masa in gasca

Printre copaci Bing Bang


Si inca niste POWDER

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *